Echte ondernemer

Echte ondernemer
Wil de echte ondernemer opstaan? Dat hoor ik dikwijls zeggen. Die vraag wordt gesteld door mensen die niet met hun rug tegen de muur staan. Food and drinks to go? Het is een doekje voor het bloeden voor restaurant ’t Ryck uit Kamerik. Nog meer kosten, nog minder marge.

In Alphen ontving Perry Kasbergen een speciale corona-award. De man bouwde een prachtig bedrijf op. De Party Regelaar werd dagelijks ingeschakeld voor feesten, partijen en festivals. Van de ene op de andere dag lag alles stil. En toen? Hij vloekte een keer, sliep er een nachtje over en werd pakjesbezorger.

Ik heb bewondering voor het feit dat iemand het roer zo snel kan omgooien en maandenlang iets gaat doen waar zijn hart niet van openspringt. ,,Maar hé, het betaalt de rekeningen”, hoor ik hem zeggen.

De wereld draait door, maar niet voor de horeca. Toch krijgen zij van Rutte geen speciale behandeling. Wat wel zou moeten. Per direct en met terugwerkende kracht. Anders gaan velen ten onder. En zonder horeca bruist geen enkele stad of dorp.

Naar overzicht