Italiaans buffet       Italiaans buffet     Italiaans buffet

Italiaans Buffet ‘Bello’

Een smakelijk Italiaans buffet gebaseerd op de Italiaanse keuken.

Koude gerechten – Antipasti
  • Italiaanse Salade ‘Milano’ met verse slasoorten, gedroogde tomaten, dressing en kruiden
  • Salade Caprese – Tomatensla met basilicum en mozzarella bedekt met rucola
  • Pastasalade’s – 2 soorten
  • Italiaanse vleeswaren : Coppa di Parma, Mortodella, Prosciutto
  • Italiaanse ciabatta en Foccacia brood
  • Olijfolie en grof zeezout
  • Olijven en tapenade
Warme gerechten
  • Lasagne Bolongese – Lasagne bladen, rundergehakt, tomatensaus, bechamelsaus, gegratineerd met kaas
  • Past Tri Colori met 2 soorten sauzen: bolognese en gorgonzola
  • Rundergehaktballetjes in Toscaanse tomatensaus

Leverbaar vanaf 30 personen
Prijs per persoon € 20,00

Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties? Laat het ons weten.

T: 0172 – 65 38 56
E: info@partyregelaar.nl


Bello:

Het Italiaanse woord Bello staat voor Lekker! en dat is het ook. Heerlijk smullen wordt het met dit Italiaanse buffet bij u geleverd op locatie.

WIKIPEDIA:

De Italiaanse keuken omvat de inheemse kookkunst van het Italiaanse schiereiland. Deze keuken is zeer gevarieerd en seizoensgebonden. Er wordt veel belang gehecht aan het gebruik van verseingrediënten. Elk gebied heeft zijn eigen specialiteiten.

De Italiaanse keuken is in vele landen bekend, en wordt wijd geïmiteerd. Internationaal vindt men pizzeria’s en in veel huishoudens worden er op de Italiaanse keuken gebaseerde pastagerechten gemaakt.

De basis voor de hedendaagse Italiaanse keuken werd gelegd door Pellegrino Artusi in zijn alom bekende kookboek La Scienza in cucina e l’Arte di mangiar bene. In dit werk probeerde hij de Italiaanse keuken samen te vatten en nieuw leven in te blazen, onder andere door het gebruik van traditionele ingrediënten. Artusi had de opvatting dat zelfs een arm Italië het plezier van goed eten kon ondervinden. Hierin werd hij beïnvloed door de filosofie van de cucina povera. Vrij vertaald betekent dit “armeluis keuken”. Deze kookstijl is gericht op het ten volste benutten van ingrediënten en staat aan de basis van de Italiaanse keuken.